Avgjorde i siste sekund mot Tromsø!

Tromsø klarte å utligne RBKs ledelse, men etter et kraftig press på slutten sørget Stefano Vecchia for en svært deilig og viktig seier i kampens aller siste angrep!

Tromsø så ut til å ta med seg ett poeng tilbake til Tromsø etter at de hentet inn Rosenborgs 2–0-ledelse, men i kampens siste sekund dukket Stefano Vecchia opp på et Holse-innlegg og satte inn 3–2!

God start av RBK

Rosenborg tok kommandoen fra start på eget gress og hadde ballen 70% av tiden den første halvtimen. Tromsø la seg kompakt og klarte en periode å stanse Rosenborgs angrepsspill, men etter 20 minutter vartet Rosenborg opp med et fantastisk RBK-angrep som ble for mye å håndtere for gjestene. Emil Konradsen Ceïde la ballen ut til Erlend Dahl Reitan som kom på et godt løp på høyresiden. Backen la presist inn på direkten til Noah Holm som satte ballen i mål fra kloss hold!

Bare fire minutter senere smalt det igjen da Emil Konradsen Ceïde var på plass på bakre stolpe og headet i en bue over keeper. 2–0 etter 25 minutter og det så veldig lyst ut for en ny trepoenger på Lerkendal.

Emil Konradsen Ceide setter 2-0 med hodet og feirer med Noah Holm.
Emil Konradsen Ceïde setter 2-0 med hodet og feirer med Noah Holm.

Offside-mål ga energi til gjestene

Men Tromsø skulle gi Rosenborg tøff konkurranse. Gaute Helstrup satte inn Zdenek Ondrasek som umiddelbart skulle sette sitt preg på kampen. Han headet en ball gjennom til en offsideplassert Tomas Totland som satte ballen i mål. Dommeren godkjente scoringen og 2–1 sto seg til pause.

Tromsø hadde tydeligvis fått tro på poeng igjen etter reduseringen og løftet seg høyere i banen i andre omgang. De fikk betalt da nevnte Ondrasek ble spilt igjennom på venstresiden seks minutter ut i omgangen og vippet ballen over André Hansen til 2–2.

Presset inn avgjørelsen

Rosenborg måtte arbeide hardt for å ta tilbake kommandoen mot et Tromsø-lag som ga alt for det ene poenget. Men etter hvert som klokka tikket mot 90 minutter økte presset fra Rosenborg. Etter 89 minutter fikk Anders Ågnes Konradsen banket til, men ble blokkert. Returen ble klinket mot mål fra Erlend Dahl Reitan – men også det forsøket ble stoppet av TIL-spillere som kastet seg foran.

Men tre minutter ut i de tre som var tillagt kom endelig det avgjørende målet. Carlo Holse slo ballen inn på bakre stolpe, og der var innbytter Stefano Vecchia og satte ballen kontant i mål! Rosenborg vant 3–2 og tok tre svært viktige poeng.