Børkeeiet-perler da RBK hentet poeng i Bodø

Rosenborg tok med seg ett poeng hjem fra Bodø etter en bunnsolid laginnsats og to nydelige scoringer signert Tobias Børkeeiet.

Annonse:

RBK ble av mange kalt "underdogs" da de dro til Aspmyra i serieåpningen, men skulle fremstå veldig solid mot den regjerende seriemesteren.

Rosenborg kom bra i gang på Aspmyra og kom til en trippelsjanse etter ti minutter. Ballen ble satt i tverrliggeren før et litt panisk hjemmelag fikk den ut til hjørnespark.

Etter et kvarter kom den fortjente scoringen. Et aggressivt Rosenborg presset høyt og Glimt klarte ikke å klarere. Da ballen var løs på 17 meter dunket Tobias Børkeeiet inn ledermålet! En vakker scoring og RBK ledet mot den regjerende mesteren!

Edvard Tagseth herjet på venstresiden og skapte mye trøbbel for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Edvard Tagseth herjet på venstresiden og skapte mye trøbbel for Bodø/Glimt.

Glimt spilte seg mer opp utover i omgangen, men RBK var strukturerte og kompakte i forsvarsarbeidet. Da var det også viktig å komme med mange i angrep da sjansen bød seg, noe RBK definitivt gjorde. På overtid var RBK svært nær å doble ledelsen da Victor Jensen forsøkte å tre ballen mellom bena på keeper, men traff leggen til Glimts sisteskanse!

Glimt fikk justert seg noe i pausen, men møtte et bunnsolid RBK også i andreomgang. Rosenborg var disiplinerte i forsvar, men fortsatte å produsere sjanser. 65 minutter var spilt da Tagseth slo et av sine mange strøkne innlegg, og fant Reitan som kom susende gjennom feltet. Vingbacken forsøkte seg på en volley og traff bra, men dessverre ble forsøket blokkert! Like etterpå scoret Glimt. Det var Runar Espejord som kom seg løst i femmeteren og headet inn 2-1 for hjemmelaget.

Kampens høydepunkt kom etter 75 minutter. Skarsem la igjen ballen til Børkeeiet som klinket den opp i krysset fra 18 meter! En helt nydelig scoring, hans andre for kvelden og det var igjen likt på Aspmyra. 2-2 holdt seg ut kampen og Rosenborg tok med seg et velsmakende poeng tilbake til Trondheim.