Delte poengene i sjansefattig oppgjør

Etter en lovende start både i første og andre omgang ebbet kampen ut uten de store høydepunktene i Ålesund.

Noen rokkeringer måtte til etter noen skadefrafall den siste treningsuka, og spissparet mot Aalesund besto av Holse og Fiabema, mens Tagseth startet som venstre indreløper.

Rosenborg tok styringen fra start på Color Line-stadion og gjennom et bra og høyt press var ballen knapt inne på RBKs halvdel de første ti minuttene. Men på den siste tredjedelen gjensto det litt på presisjonen for å spille ut vertene Aafk.

Carlo Holse var nærmest for RBK før pause med et frispark fra 18 meter hvor ballen endret retning i muren og keeper var helt satt ut av spill. Men ballen snek seg på feil side av bakre stolpe.

Begge lag ønsket nok å vise seg fra en mer offensiv side etter pause, og det startet lovende. Allerede etter tre minutter hadde lagene skapt tre store sjanser. Først ut var Rosenborg og Carlo Holse som slo et innlegg til Tagseth som fikk skutt fra veldig god posisjon, men avslutningen ble blokkert i siste sekund. Like etter var Pereira med fremover og slo et strøkent innlegg på bakre hvor Reitan var på plass, men høyrebacken fikk ikke til en god avslutning fra fem meter og situasjonen ble klarert.

Aalesund skulle også true mål da Canadija kom til et skudd i 16-meteren. Ballen hadde retning i lengste hjørne, men André Hansen slengte seg så lang han var og fikk slått til corner!

Det såg lovende ut for en underholdende siste halvtime, men etter et lite brudd i spillet på grunn av noen skader, mistet begge lag angrepsrytmen. Ødemarksbakken sto for vertenes neste sjanse, men den ble klarert og den siste halvtimen ble en stillingskrig uten høydepunkter for noen av lagene. Dermed ebbet kampen ut med 0-0 og poengdeling.