Delte poengene i toppkampen

Bortekampen mot fjorårets seriemestre endte med poengdeling etter en sen utligning fra Rasmus Wiedesheim-Paul.

Bodø/Glimt og Rosenborg var nummer en og to på tabellen før oppgjøret på Aspmyra i den tredje serierunden. Bodø/Glimt var det førende laget på eget kunstgress, men Rosenborg skulle likevel reise hjem med poeng.

Erik Botheim hadde funnet veien til mål for Glimt i de to første serierundene, og brukte bare ni minutter før han fant nettmaskene også mot Rosenborg. Glimt fikk lagt inn fra høyre, og foran mål var den tidligere RBK-spissen på plass og headet inn ledermålet.

Holse-perle

Guillermo Molins og Carlo Holse var de to endringene i lagoppstilligen fra storseieren mot Viking, og etter halvspilt omgang skulle de vise seg frem igjen. Molins fikk ballen feilvendt i 16-meteren, men fant Holse som fra 17 meter dunket ballen hardt og kontrollert i mål. En vakker scoring fra RBK og det var 1-1 til pause.

Molins måtte gi seg til pause, og Rosenborg skulle bruke litt tid på å justere spillet til en ny type spiss på topp. Bodø/Glimt grep sjansen med begge føtter og stupte frem og avskar RBKs pasninger, noe som gjorde at Rosenborg måtte forsvare seg mot angrep etter angrep. Og hjemmelaget var i det lekne hjørnet da de på nytt tok ledelsen etter 52 minutter. Glimt forserte frem på venstresiden, og Sondre Sørli fant navnebror Sondre Brunstad Fet med en sylfrekk hælpasning. Fet trillet ballen i mål fra kloss hold og Glimt ledet på ny.

Kom tilbake på ny

Og Glimt skulle jage en tredje scoring. Vertene hadde en avslutning i stanga, samt at André Hansen måtte i aksjon på et skudd fra Sørli. Men i sluttminuttene løsnet det mer fremover for Rosenborg, som endelig fikk spilt seg gjennom forsvarspresset til Glimt. Da blomstret Rasmus Wiedesheim-Paul, som hadde kommet inn midtvegs i omgangen. Med to minutter igjen av ordinær tid ble den svenske spissen spilt gjennom på høyresiden og tuppet ballen forbi keeper og i mål helt nede ved stolperoten til 2-2! Toppkampen i Bodø endte uavgjort.