Doff senket Brann med hattrick

Rosenborgs egen Sotrastril, Kristoffer Zachariassen avgjorde på overtid i mot Brann!

Rosenborg fikk en drømmestart på oppgjøret med scoring etter kun ti minutter. Det var Hovland som fant Kristoffer Zachariassen i feltet, og midtbanespilleren tok ballen ned før han tuppet den i mål!

Tempoet forsvant ut av kampen etter scoringen, og det ble en førsteomgang preget av to upresise lag, som slet med å finne medspillere. Dermed ble det sjansefattig før pause.

Det var Brann som umiddelbart så ut til å få mest ut av pausepraten da de fikk en pangstart på andre omgang. Kun fire minutter var spilt da André Hansen måtte plukke ballen ut av mål. Først reddet RBKs solide sisteskanse et forsøk fra kloss hold etter et hjørnespark, men returen fra Ruben Kristiansen kunne ingen gjøre noe med.

Rosenborg forsøkte å slå tilbake, og Zachariassen kom svært nære noen minutter senere. Etter et hjørnespark så det ut som at Rosenborg fikk presset en ball over streken, men dommeren blåste ikke for scoring, og Brann kontret inn 1-2 til stor fortvilelse for RBK og de 600 på tribunen.

Kristoffer Zachariassen fortvilte sammen med Vebjørn Hoff da dommeren ikke blåste scoring etter 52 minutter, men "Doff" skulle tilslutt ende med hattrick og en deilig overtidsseier! Foto: Ole Martin Wold / NTB

Men RBK og Zachariassen hadde bestemt seg. Mot slutten ble Brann presset mer og mer tilbake og indreløperen kom gang på gang på presise løp inn i 16-meteren. Med seks minutter igjen av ordinær tid ble ballen slått inn fra høyre. Rasmus Wiedesheim-Paul viste god oversikt og fotballforståelse da han flikket ballen videre til Kristoffer Zachariassen som kom i stor fart og dunket ballen i mål!

2-2 og Rosenborg var på sporet av mer. Brann hadde noen småfarlige overganger, men Rosenborg tok risikoen og sendte flere i angrep i jakten på seier. Og på overtid kom avgjørelsen. Igjen var Even Hovland involvert da han knuste alle i luftduellen foran Branns mål og headet ned til Zachariassen som fullførte sitt hattrick med et skudd fra kloss hold! Rosenborg vant 3-2 og tok over tabelltoppen med en kamp mer enn rivalene Molde og Bodø/Glimt to poeng bak.

AVGJORDE PÅ OVERTID! Kristoffer Zachariassen scoret tre mot Brann! Foto: Ole Martin Wold / NTB