Festfotball på festkvelden!

Rosenborg utklasset Sandefjord foran over 20 149 tilskuere på forballens nasjonaldag og vant med tre måls margin.

Annonse:

Kjernen hadde varmet opp i 45 minutter allerede da dommer Saggi blåste i gang 16.mai kampen på et nesten utsolgt Lerkendal, og Rosenborg fulgte opp med å tenne på alle plugger. Angrepsbølge etter angrepsbølge skyldte over gjestene som bare måtte beine ballen unna.

Etter sju minutter sprakk det for Sandefjord-forsvaret da de ble dratt langt over til venstre og det åpnet seg et enormt rom på siden. Stefano Vecchia var selvsagt på plass og mottok ballen mutters alene. En spiller kastet seg foran, men Vecchia dro han lekent av og trillet ballen i mål!

Hett foran Storevik

Rosenborg fortsatte å kjøre på etter scoringen. Først var det Victor Jensen som sendte en suser like utenfor stolpen og minuttet senere fikk Henriksen skutt fra åtte meter, men den tidligere RBK-keeperen Jacob Storevik fikk akkurat armene raskt nok opp til å slå ballen over tverrliggeren! 1-0 holdt seg til pause.

RBK-dominansen fortsatte etter hvilen, men så lenge det sto 1-0 satt publium ytterst på setet. Rosenborg presset og presset, og etter 58 minutter mistet gjestene tellingen i egen boks. Tagseth var på plass og dunket til på halv volley, fint ned hjørnet bak Sandefjords keeper foran en massiv vegg av supportere som jublet hemningsløst! Endelig var festdagen tilbake på Lerkendal og Rosenborg leverte herlig fotball foran tjue tusen!

Vecchia sikker på labben

Noah Holm jobbet hardt på topp, og Sandefjords tre midtstoppere var flere ganger på nippet til å miste kontrollen på den sterke spissen. Etter en drøy time tok Holm ballen ned og forserte inn i 16-meteren hvor Kurtovic klippet han ned. Straffespark!

Stefano Vecchia stilte seg opp foran russen og Kjernen. Storevik er kjent for å være sterk på straffespark, men da dommeren blåste satte Vecchia ballen hardt opp til venstre, utagbart for keeper og Rosenborg vant 3-0!

BILLETTER TIL ROSENBORG - HAUGESUND

FANTASTISK STEMNING: Et fullsatt Lerkendal fikk se Rosenborg vinne 3-0 over Sandefjord!