Hjemmesmell mot Sarpsborg

Joachim Thomassens matchvinnerscoring sørget for Rosenborgs første tap på hjemmebane mot Sarpsborg 08.

Alexandrer Tettey var endelig tilbake i startoppstillingen til Rosenborg etter over et tiår i utlandet. Men resultatmessig skulle ikke kampen mot Sarpsborg gå som Tettey og Rosenborg ønsket.

Rosenborg kom aldri skikkelig i gang mot Sarpsborg hjemme på Lerkendal. Det var gode tendenser de første ti minuttene, men så spilte Sarpsborg seg opp og skapte to store målsjanser etter 12 og 17 minutter. Men takket være en god André Hansen sto det fortsatt 0-0.

Stillingen sto seg ut omgangen, hvor et frispark fra Erlend Dahl Reitan, som keeper måtte slå til kast, var beholdningen fra Rosenborg.

RBK ønsket å heve seg etter pause, men det stemte ikke offensivt. Sarpsborg lå trygt i en 5-4-1-formasjon, og Rosenborg klarte ikke å spille seg gjennom.

Etter en drøy time skulle den avgjørende scoringen komme. Det var Sarpsborgs kaptein Joachim Thomassen som fikk en skuddmulighet fra 15 meter og satte ballen via stolpen og i mål.

Åge Hareide svarte med et trippelbytte, hvor Wiedesheim-Paul, Gulliermo Molins og Adam Andersson entret banen. Og de to sistnevnte skulle begge komme til skudd fra god posisjon i jakten på utligning, men Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen vant begge duellene med sterke redninger. Dermed reiste Sarpsborg hjem med alle poengene i den åttende serierunden.