Holm avgjorde hjemmepremieren

Rosenborg dominerte i første omgang og ledet fortjent mot Odd til pause. Etter hvilen måtte hardt forsvarsarbeid til, men RBK sto opp og sørget for at alle poengene ble igjen i Trondheim etter årets første hjemmekamp.

Odd kom til Lerkendal med en 2-0-seier fra serieåpningen mot Tromsø. En av målscorerne mot TIL var tidligere RBKer Milan Jevtovic, som spilte 41 kamper for RBK da han var på en låneavtale i Trondheim i 2017-sesongen. Han var også i gjestenes startellever på Lerkendal.

Etter en god opptur på Aspmyra var det spenning knyttet til hvordan Rosenborg ville fremstå når de skulle forsøke å dominere mer på eget gress. Men da dommeren blåste i gang kampen tok RBK tak og styrte det aller meste de første 45 minuttene.

Rosenborg kom på angrep etter angrep, og hadde samtidig et veldig aggressivt forsvarsspress slik at ballen ble vunnet tilbake raskt dersom den ble mistet. Gode situasjoner ble til gjennom innlegg og gode muligheter for gjennomspill, men Odd fikk akkurat beinet unna den siste pasningen som ville ført til enorme målsjanser.

Men etter 34 minutter kom den fortjente scoringen. Noah Holm vant en duell på midten og fant Erlend Dahl Reitan på venstresiden. Reitan slo inn langs bakken og tilbake til Holm som hadde spurtet inn i 16-meteren. Fra seks meter plasserte Holm ballen iskaldt ned i hjørnet! Årets første mål på Lerkendal og Rosenborg var foran!

Kjempet seieren i land

Etter pause fikk Odd løftet laget, mens Rosenborg til tider fikk mer trykk mot seg. Den første store sjansen sto imidlertid Rosenborg og Noah Holm for. Spissen fikk muligheten på 17 meter og dunket til, men Leopold Wahlstedt i Odd-buret var raskt oppe med hanskene og reddet det harde skuddet.

Også i den andre enden smalt det godt. I ett og samme angrep traff Odd metallet to ganger, men Rosenborg fikk til slutt ryddet unna!

Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg dominerte før pause, og la ned en formidabel forsvarsjobb etter hvilen på et regntungt Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Hansen med avgjørende redning

Mens Holm ble avgjørende foran Odds mål, ble André Hansen det samme foran RBKs.  Med knappe 20 minutter igjen ble Tobias Lauritsen spilt alene gjennom, men André Hansen ruset ut og reddet sterkt på 16-meterstreken! Dermed hold 1-0 seg ut kampen og Rosenborg tok alle poengene i årets første hjemmekamp.