Innbytterne sørget for poeng mot Haugesund

Det ble en dramatisk seksmålskamp da seriens to yngste lag møttes på Lerkendal, og igjen endte det med uavgjort for Rosenborg.

Motstanderen på Kristi himmelfartsdag, Haugesund kom til Lerkendal med en trå start på årets sesong. Av åtte kamper hadde Haugesund tapt seks, og lå nest nederst på tabellen. En trå start på kampen var det derimot Rosenborg som skulle få. Ti minutter var spilt da André Hansen klarerte et tilbakespill foran beina til Alioune Ndour og dommeren pekte av en eller annen grunn på krittmerket, til store protester. Alexander Søderlund var sikker fra krittmerket og sendte Haugesund opp i føringen.

Etter 20 minutter ble vondt verre for Rosenborg. Søderlund var igjen involvert da han fant Mads Sande på 18 meter, som la ballen ned i hjørnet bak André Hansen.

Veien var lang for Rosenborg nå, men et håp ble tent etter en drøy halvtime. Rosenborg fikk frispark 20 meter fra mål og Stefano Vecchia la ballen på nydelig vis over muren og ned i nærmeste hjørne!

Men gjestene skulle raskt slå tilbake. Og typisk for denne våren gikk alle marginene motstanderens vei. Børkeeiet skulle enkelt blokkere en gjennombruddspasning, men skled og ballen gikk i en bue over RBK-forsvaret, som en bakromspasning til Hauesunds spiss Alioune Ndour. Alene med Hansen satte han inn 1-3.

Tok grep i pausen

Med to mål å hente opp var det mye som måtte rettes på i garderoben om Rosenborg skulle ha en sjanse på poeng. Kjetil Rekdal tok grep og satte inn på tre nye spillere; Erlend Dahl Reitan, Adrian Pereira og Ole Sæter.

Det tok ikke mange minuttene før pauseprat og ga resultat. Ti minutter var spilt da Adrian Pereira fikk en litt vanskelig ball, feilvendt i 16-meteren. Men Pereira var smart og lot ballen gjøre jobben slik at han kunne snu deg og dunke til med den gode venstrefoten. Til tross for spiss vinkel suste ballen under keeper og i mål, og RBK det var kamp igjen på Lerkendal!

Haugesund sprakk mer og mer opp utover i omgangen og Rosenborg kom til mange situasjoner som kunne bli store sjanser med litt bedre nøyaktighet. Ole Sæter var hele tiden bevegelig og energisk, og stresset Haugesund-forsvaret. Med et kvarter igjen på klokka kom feilen fra FKH-forsvaret og da var Sæter våken. Han dro med seg ballen inn i feltet og banket til. Keeper var på plass med en benparade, men skuddet var så hardt at Haugesunds forsvarer Søren Reese ikke klarte å stokke beina og satte ballen i eget mål!

RBK jaget de to siste poengene godt inn i tilleggstiden, og fikk også et par gode muligheter. Men avslutningene gikk ikke på mål og kampen endte 3-3 - årets femte uavgjort på åtte kamper.