Knallhardt straffet i Sarpsborg

Rosenborg skapte en rekke store målsjanser, men ble hardt straffet for feil bakover. Dermed ble det nok en poengløs kamp på bortebane.

Annonse:

Rosenborg hadde kun én borteseier og skulle møte Sarpsborg som kun hadde én hjemmeseier så langt. Det skulle bli et oppgjør av det spesielle slaget. Rosenborg skulle ende opp med 12 avslutninger, de fleste av dem farlige, og ikke mindre enn 11-0 i hjørnespark. Men likevel var det Sarpsborg som skulle vinne med god margin.

Mellom boksene var første omgang jevn. Rosenborg skapte 2-3 store målsjanser, men det var Sarpsborg som ledet hele 3-0 allerede etter en halvtime! Dessverre var flere av målene av det svært billige slaget dermed fortsatte en vond bortetrend for RBK som har en rekke med dårlige erfaringer på fremmed gress.

Tre mål på tre sjanser

Det første baklengsmålet kom etter en klassisk feil fra Sander Tangvik, som ikke fikk med seg en mann i ryggen på et utspill. Denne mannen var Henrik Meister, som snappet ballen og trillet den i mål.

Og dette skal bli den store kvelden for Meister. Noen minutter senere hang ikke Rosenborg helt med i en relativt etablert forsvarssituasjon hvor flere spillere kom ut av posisjon og det åpnet seg farlige rom. Ørjasæter slo inn i feltet med en hælpasning og ballen endte opp hos nettopp Meister som doblet for Sarpsborg.

Det skulle bare bli verre for RBK. Drøyt 30 minutter var spilt da Meister ble spilt i bakrom. Meister fikk mye rom, og Tangvik måtte ta et valg om å stå eller gå. Det endte med en keeper på halvdistanse og da var Meister først på ballen og satte den i tomt mål. Hattrick på 31 minutter og RBK hadde mye å snakke om i garderoben.

Rosenborg dominerte etter pause

Rosenborg ønsket å gi det et forsøk i andre omgang, og store deler av omgangen ble et kraftig  press mot Sarpsborg-målet. Men i stedet var det Meister som skulle score sitt fjerde. Sarpsborg kom seg rundt på venstresiden og fikk slått inn. Ballen ble bare halvklarert og endte til slutt litt tilfeldig opp hos Meister som satte inn 4-0 fra kloss hold. Frustrerte RBK-spillere måtte igjen se at motstanderen fikk litt for gode arbeidsforhold kombinert med at det meste som kunne gå galt, gikk galt.

Ole Sæter kom inn etter 60 minutter og fant fort tonen med Sverre Nypan, og duoen skulle stå for RBKs eneste redusering. Nypan serverte Sæter med en flott bakromspasning, og spissen vippet ballen flott i lengste. 4-1 med et kvarter igjen av kampen.

RBK skapte et kraftig press på Sarpsborg etter reduseringen. Holte, Frederiksen og Cornic kom alle til farlige avslutninger, men alle traff Sarpsborg-spillere som kastet seg foran. Totalt blokkerte hjemmelaget tolv avslutninger fra RBK. På overtid banket Sverre Nypan til fra spiss vinkel, men traff stanga før ballen trillet langs streken og ble klarert. Rosenborg tapte 4-1.

ENORM STØTTE: Til tross for en tung bortesesong fortsetter RBK å fylle bortefeltet. Kjernen holdt deg igjen gående i 90-minutter tross resultatet.