Knepent tap etter blytung åpning

Rosenborg fikk en rekordtidlig utvisning allerede etter 20 sekunder og måtte se seg slått av Kristiansund for første gang.

Kampen kunne nesten ikke starte på verre måte for Rosenborg. Etter bare 20 sekunder fikk Kristiansund straffespark og Adam Andersson ble sendt av banen med rødt kort! Men Faye Lund reddet forsøket fra krittmerket!

Julian Faye Lund reddet straffen fra Bendik Bye to minutter ut i sin start for året.

Dessverre var det lite RBKs keeper kunne gjøre da KBK kom til skudd fra kloss hold etter ni minutter og Snorre Strand Nilsen sendte Kristiansund i føringen.

Det var naturlig nok Kristiansund som hadde ballen mest utover i omgangen, mens Rosenborg jaktet overgangsmuligheter. En svært løpsvillig Carlo Holse ble satt ned som venstre vingback og ble også involvert i nesten alt Rosenborg skapte offensivt før pause.

Jevnere andreomgang

Åge Hareide måtte gjøre noen justeringer før andre omgang og satte inn Even Hovland slik at Carlo Holse fikk en mer sentral rolle offensivt. Og det så ut til å hjelpe Rosenborg som i kombinasjon med en enorm innsats anført av kaptein Skjelbred klarte å jevnte ut spillet til tross for at de var en spiller mindre. Men da Rosenborg sendte frem mange spillere kom også Kristiansund til store kontringsmuligheter.

Kampen var åpen og bølget frem og tilbake. Kristiansund ville ha den avgjørende andrescoringen, mens Rosenborg måtte ta mye risiko for å kunne utligne. Nærmest var Kristiansund som fikk avsluttet fra kloss hold på en av sine 17 hjørnespark, men Holse reddet på streken! Kampen endte med 1-0 til Kristiansund, som forøvrig var RBKs første tap mot laget fra Nordmøre.