Knepent tap i serieåpningen

Rosenborg 2 serieåpnet mot Rana og det ble en jevn affære.

Annonse:

Rosenborg 2 viste ved flere anledninger, at de ville presse høyt mot gjestene Rana i kampens første minutter.

Rana var også påskrudde til seriepremieren og viste at de hadde planen klar.

Flere ganger gikk det kjapt framover med de blåkledde. Etter et kvarters spill fikk de betalt. Et skuddforsøk fra utenfor 16-meteren ble først blokkert, før det endte opp hos Fredrik Rise. Fra fire meters hold, hadde Rise få problemer med å sette inn ledelsen 0-1.

Sigurd Sæveraas fikk en mulighet til utlikning, men skuddet fra 14 meters hold gikk like over mål.

Pawel Chrupalla prøvde seg også, like før pause. Fra 20 meter fikk ballen en fin bue i retning lengste hjørnet, men Ranas keeper Håkonsen fikk avverget forsøket til hjørnespark. Lagene gikk til pause med 0-1.

Magnus Holte var nære å finne Agon Sadiku inne i femmeteren da en time var spilt, men ballen nådde akkurat ikke fram til finnen.

I stedet økte bortelaget ledelsen. Etter kamp om ballen nede ved sidelinjen fikk Rana spilt seg framover. Fra hjørnet av 16-meteren prøvde Fredrik Rise seg på nytt. Skuddet gikk i en bue over Lidal Jamne i Rosenborg-målet til 0-2.

RBK 2 fikk med seg et lyspunkt ti minutter før slutt. Et utspill fra Lidal Jamne fant Chrupalla. Chrupalla slo en direkte pasning over alt og alle, som Morgan Arnstad plukket opp, før han passerte keeper Håkonsen og trillet ballen i mål til 1-2.

Til tross for en sluttspurt fra RBK 2, gikk Rana av med seieren i kampen som ble spilt på Koteng Arena.