Ned på jorda mot LSK

Rosenborg skulle bygge videre på 4–0-seieren mot Vålerenga, men kom så definitivt ned på jorda etter Lillestrøms tre dødballscoringer på Åråsen.

RBK tok ferie med firemålsseier mot Vålerenga, og fortsatte det solide spillet på Åråsen frem til Stefano Vecchia satte inn 0-1. Deretter skulle Lillestrøm slå fryktelig tilbake på dødball.

Sceneskifte etter Vecchia-perle

Rosenborg fikk en strålende åpning på kampen foran 1700 hvitkledde i bortesvingen. Etter å ha dominert i starten spilte Rosenborg seg frem til 16-meteren hvor Stefano Vecchia tok med seg ballen langs streken og lot ikke muligheten til skudd gå fra seg. Han limte ballen ned i hjørnet bak keeper og RBK var i en fortjent ledelse!

Det meste så bra ut for Rosenborg da de skulle jakte 0-2, men da var det som om noen slo av lyset. Plutselig satt ikke det offensive spillet og RBK trakk seg bakover på banen. En frustrert Kjetil Rekdal fikk se at Lillestrøm etablerte et press på Rosenborg og hjemmelaget tok etterhvert fullstendig over - noe som førte til mange dødballer til LSK. Det slapp ikke RBK unna ustraffet. To ganger, på to hjørnespark scoret Lillestrøm og snudde kampen før pause!

Feberredning unna utligning

Kjetil Rekdal tok grep allerede før pausen og gjorde to endringer på elleveren. Etter hvilken kom Rosenborg ut med en annen glød og entusiasme i presspillet, og fikk utlignet LSK sitt overtak. Det ble en jevn omgang, men begge lag kom til noen få, men store målsjanser. Etter en drøy time kom RBK til innlegg fra venstre og Dahl Reitan fikk kastet seg frem og avsluttet fra fire meter, men keeper stoppet forsøket med en sterk reaksjonsredning!

Lillestrøm, som alltid har vært kjent for sin dødballstyrke fikk så til de grader vist dette på Åråsen. Da med fire minutter igjen på kampuret stoppet først André Hansen en heading fra fem meter med en enorm redning, men typisk nok scoret Lillestrøm på det påfølgende hjørnesparket. Denne gang ved Magnus Knudsen som fikk sjansen på en løs ball etter at RBK ikke klarte å klarere, og banket inn LSKs tredjedødballmål til sluttresultatet 3-1.