Overtidsdrama i første treningskamp

Rosenborg presset Tromsø i hele andre omgang, og utlignet etter straffespark på overtid.

Annonse:

Det ble en "slow start" for Rosenborg i årets første treningskamp da Tromsø kom til Lade i Trondheim. Tidligere RBK-junior Vegard Erlien sendte gjestene i føringen med en markkryper fra 17 meter, kvarteret ut i kampen.

Rosenborg fikk ofte flyttet ballen langt inn på Tromsøs halvdel, men klarte ikke å lage gode nok alternativer til ballfører og ballen ble som regel spilt bort før den kom inn i TILs 16-meter. Da RBK samtidig slet med presspillet ga det Tromsø muligheter til å kontre. Etter en drøy halvtime var TIL svært nære å doble, men en god Sander Tangvik stoppet forsøket med en sterk redning!

Andre omgang ble en helt annen oppvisning med et RBK-lag som var først i de aller fleste dueller, med et bedre presspill og gode offensive gjennombrudd, spesielt via sidene. Det resulterte i en rekke innlegg, og RBK kom til 3-4 headinger fra god posisjon som med litt mer presisjon burde endt med scoring.

Tromsø var kun én gang i nærheten av RBKs 16-meter i andre omgang, mens Rosenborg kjørte på fremover. Gjestene forsvarte seg med det de kunne, men minuttet på overtid fikk RBK straffespark i en kaotisk situasjon med mange spillere og tøffe dueller inne i TIL-feltet. Dermed fikk Sæter muligheten fra krittmerket - en sjanse han ikke lot gå fra seg og banket ballen i mål. Kampen endte 1-1.