Poengdeling i Selnæs' comeback

Ole Sæter slo tilbake fra krittmerket etter en tidlig Glimt-scoring, og på overtid var Rosenborg svært nære tre poeng mot gjestene fra Bodø.

Et utsolgt Lerkendal satte rammen for oppgjøret da Rosenborg tok i mot Bodø/Glimt i den 22. serierunden. Rosenborg hadde en god hjemmeform med hele fem strake hjemmeseire, men møtte et solid Glimt-lag.

Og det var Bodø/Glimt som fikk den beste starten på oppgjøret. Gjestene sto høyt og fikk betalt da RBK ikke fikk klarert skikkelig og Tobias Gulliksen plasserte ballen ned i hjørnet fra 16 meter. Rosenborg tidlig under på Lerkendal.

Men utover i omgangen spilte Rosenborg seg gradvis opp og Sverre Nypan var nære etter en halvtime på en heading fra 16 meter, men Haikin fikk en hanske helt opp i krysset!

Men like før pause skulle den fortjente utligningen komme. Pereria satte fart på venstresiden og Gulliksen stoppet ballen med hånda i 16-meteren. Fra krittmerket var Ole Sæter, med rykende ferst RBK-kontrakt, som vanlig sikker og dunket inn 1–1!

Ole Sæter som vanlig sikker fra krittmerket og setter inn 1-1 mot Bodø/Glimt.

Andre omgang ble en jevnspilt affære mellom to lag som ofte ble satt ut av rytmen av en godt forberedt motstander, samtidig som de begge ble unøyaktig med ballen. Dermed ble det heller ikke produsert så mange store målsjanser.

Men på overtid skulle det plutselig eksplodere. Rasmus Wiedesheim-Paul hadde kommet inn bare minutter tidligere da han fikk en flott ball i bakrom og kom alene med keeper. Men kanskje var det innbytterpulsen som tok spissen for skuddet gikk rett på Glimts sisteskanse.

Da gikk det kun et minutt før Glimt fikk sin store sjanse til tre poeng. Espejord headet fra farlig posisjon, men Hansen fikk kastet seg foran. Returen ble dunket mot mål fra Bassi, men Yttergård Jenssen blokkerte! Dermed endte oppgjøret med 1–1 og poengdeling.

Øvre Øst hyllet Nils Arne Eggen på legendens 82-årsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Øvre Øst hyllet Nils Arne Eggen på legendens 82-årsdag.