Poengdeling mot serielederne

Hverken Rosenborg eller Bodø/Glimt fant veien til mål da de gulkledde serielederne gjestet Lerkendal.

Bodø/Glimt kom til Lerkendal med mye selvtillit etter 14 serierunder på rad uten tap. Rosenborg tok hensyn til gjestene i storform og Glimt fikk ha ballen mye i starten, samtidig som Rosenborg hadde god kontroll bakover.

Til tross for at gjestene hadde ballen mest var det Rosenborg som skapte den første store sjansen. Olaus Skarsem spilte Dino Islamovic gjennom sentralt, men Marius Lode gjorde en sterk inngripen og fikk akkurat blokkert skuddforsøket!

Glimt skapte sine sjanser midt i omgangen. Først stoppet André Hansen en heading fra kloss hold fra Sondre Fet, og et par minutter senere fikk Patrik Berg avsluttet fra god posisjon, men over mål.

Noe stormløp ble det imidlertid ikke fra Glimt i førsteomgang mot et solid RBK. Sjansestatistikken ble også utlignet da Holse headet ned til kaptein Henriksen som dunket til fra sju meter, men igjen ble det blokkert.

Forandret kampbildet etter pause

Rosenborg gikk mye mer offensivt til verks etter pause. Presset ble flyttet høyere i banen, men samtidig klarte fortsatt RBK å ha god kontroll på et kontringssterkt Glimt. Kun tre minutter var spilt da den første store sjansen kom. Adam Andersson ble spilt gjennom på venstresiden og slo hardt inn foran mål. Dino Islamovic fikk ballen litt høyt og fikk ikke et godt treff kun få meter fra målstreken.

Glimt fikk justert seg og omgangen ble preget av to lag som hadde god kontroll på hverandre. Dramatisk ble det likevel etter 74 minutter da dommeren overså en klar hands i Glimts 16-meter. Gjestene slapp billig unna, og RBK måtte konstantere at de fortsatt ikke har fått straffespark i år. Kampen endte 0-0.