Rogers tok hjem matchballen mot Jerv!

Midtstopper Sam Rogers herjet med Jerv og scoret hattrick da Rosenborg tok alle poengene i tidenes første seriekamp mot laget fra Grimstad!

Kjetil Rekdal gjorde tre endringer på laget fra kampen mot Viking da Markus Henriksen og Adrian Pereira måtte sone karantere, samt at en småskadet Stefano Vecchia ikke rakk kampen. Inn i startoppstillingen kom Renzo Giampoli, Edvard Tagseth og Bryan Fiabema.

Kampen var aller første gang Rosenborg og Jerv møttes i seriesammenheng. Det eneste offisielle oppgjøret mellom lagene kom i cupen i 2017. Den gang tok Jerv en tidlig ledelse, men Milan Jevtovic og Matthias Vilhjalmsson sørget for avansement med hver sin scoring.

Rosenborg tok umiddelbart kommandoen på Lerkendal, og Jerv la seg i en dyp femmer, med midtbanen tett foran og RBK måtte forsøke å finne en vei gjennom. Rosenborg så ut til å ha veldig god kontroll på gjestene, men da 16 minutter var spilt mistet Rosenborg ballen utenfor egen 16-meter og Felix Schröter fikk både tid og rom til å sikte. Han lot ikke sjansen gå fra seg og satte ballen i mål fra 12 meter. Jerv i føringen på Lerkendal!

"O say, can you see..."

Jerv-ledelsen skulle ikke holde lenge, for Rosenborg svarte bare fire minutter senere. Carlo Holse fikk ballen igjen etter et hjørnespark og slo et usøkt innlegg inn forna mål. Der var Sam Rogers fri og satte ballen kontant i mål med hodet!

Omgangen ble preget av et Jerv som ikke ville ta risiko og et RBK som måtte finne en vei gjennom. Flere ganger klarte RBK spille seg forbi backfemmeren mellom stopper og back, men uten at det ble store sjanser av det. Da var det godt å kunne dra opp en ekstra dimensjon på dødball: Sam Rogers fra Seattle!  På overtid i førsteomgang prikket Holse nok et presist hjørnespark og Sæter stusset ballen på første stolpe. På bakre sto Rogers og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Hansen med avgjørende reaksjonsredninger

Arne Sandstø satte inn Willis Furtado i pausen, en spiller som skulle skape mye trøbbel for RBK. Den sterke angriperen ble spilt alene gjennom allerede fire minutter ut i andre omgang, men André Hansen vartet opp med en sterk redning!

Da smalt det i andre enden og igjen var det Sam Rogers som skulle gjøre det på et hjørnespark for Rosenborg, og igjen var det Carlo Holse som sto som servitør. Holse slo presist mot første stolpe hvor Rogers kom i stor fart, og midtstopperen stusset ballen i en nydelig bue over keeper. Midtstopperens hattrick var et faktum!

Men spenningen var ikke over i kampen. Jerv fikk et straffespark, og det satte Furtado i mål. På 3-2 ble det en åpen kamp hvor Jerv fikk en ny stor sjanse, men Hansen var igjen på plass med en veldig sterk reaksjonsredning, og reddet trepoengeren for Rosenborg, som vant 3-2.

Per Ciljan Skjelbred og Sam Rogers feirer amerikanerens hattrick!