Røk på årets første tap

Rosenborg skapte flere store målsjanser, men det var gjestene fra Bergen som traff nettet i klassikeren på Lerkendal. Dermed gikk RBK på årets første tap i Eliteserien.

Annonse:

Det var duket for det 105. oppgjøret i klassikeren mellom Rosenborg og Brann, og lagene skulle svare med å gå rett i angrep. Drøye ti minutter var spilt da Rosenborg kom til en enorm sjanse - kampens første - da Pereira slo presist inn foran mål og Agon Sadiku headet utenfor fra fin posisjon.

Men i motsatt ende skulle Sivert Heltne Nilsen demonstrere hvordan man gjorde en forskjell med hodet. På en dødball var han høyest og sterkest og sendte Brann i føringen med en stuss forbi Hansen.

Hansen holdt RBK inne i kampen

RBKs sisteskanse måtte flere ganger i aksjon på store Brann-muligheter, men tre ganger stoppet han forsøkene med sterke redninger. Både Jayen Nelson og Agon Sadiku fikk mulighet til å skape balanse i sluttminuttene av omgangen, men Nelson satte ballen rett på mål og Sadiku var akkurat ikke raskt nok fremme fem minutter på overtid og ballen trillet over sidelinjen til pauseresultatet 0-1.

RBK holdt RBK inne i kampen med noen fantastiske redninger, men det holdt ikke til poeng.

Oppgjøret skulle fortsette som en åpen kamp også i andre omgang. Begge lag etterlot seg rom som motstanderen forsøkte å utnytte, men det var Brann som taklet det best og skapte de store sjansene. Bård Finne var spesielt mye involvert og fikk til slutt scoringen sin da han ble spilt gjennom og plasserte ballen i mål etter 78 minutter..

RBK ga ikke opp og sto på hele veien, men det ville seg ikke. Først dunket Sam Rogers ballen i stanga, og noen minutter senere jublet Thorvaldsson for scoring, men VAR gikk inn og annullerte for en svært marginal offside. Dermed ble årets første tap et faktum etter 0-2 mot Brann.

Kjetil Rekdal tok flere grep undervegs, men det løstnet fortsatt ikke foran mål.
Kjetil Rekdal tok flere grep undervegs, men det løsnet fortsatt ikke foran mål.