Rosenborg nummer fem

Wiedesheim-Pauls sene utligning var ikke nok - Rosenborg måtte se seg slått av fire lag på den endelige eliteserietabellen 2021.

I seriens siste kamp sto det om en fjerdeplass for Rosenborg. Lillestrøm og Vålerenga hadde mulighet til å ta plassen fra Rosenborg, og da dommeren blåste for siste gang var det klart at Rosenborg endte bak LSK for første gang siden 2007 - også den gang som Norges femte beste lag.

K P
4 Lillestrøm 30 49
5 Rosenborg 30 48
6 Vålerenga 29 45
7 Kristiansund 29 43

Det var Strømsgodset som produserte det meste før pause og fikk betalt med to scoringer. Lars Kristoffer Vilsvik som dunket ballen opp i nettaket og sørget for ledelse til gjestene.

Og åtte minutter senere ble vondt verre for RBK. En ball ble slått inn langs bakken og skiftet retning i beina på en Godset-spiller, og videre via Even Hovland like bak som måtte se at André Hansen ble utspilt og ballen trillet i mål.

Løftet seg etter pause

Rosenborg kom ut med en annen energi etter pause og tok tak i kampen. Det endte med en gigantsjanse allerede etter knappe tre minutter. Henriksen ble spilt gjennom på høyresiden og la inn til Stefano Vecchia som forsøkte å plassere ballen i mål fra ti meter, men forsøket ble reddet av en utrusende keeper!

Men Vecchia skulle få scoringen sin. Noah Holm hadde kommet inn i pausen og satte sitt preg på kampen. Han kjempet seg gjennom sentralt og en Godset-spiller måtte bruke ulovlige midler for å stoppe RBK-spissen. Dommeren pekte på krittmerket og årets første straffespark var et faktum for Rosenborg. Stefano Vecchia var sikker og reduserte til 1-2 fra krittmerket.

Innbytter sørget for poengdeling

Nå ble det et press fra RBK som jaget poeng. Åge Hareide gjorde sitt aller siste innbytte i en lang trenerkarriere og satte inn Rasmus Wiedesheim-Paul etter 81 minutter. Fire minutter senere satte Wiedesheim-Paul et Reitan-innlegg i mål og det sto 2-2!

RBK forsøkte å få inn den siste scoringa som ville sendt Rosenborg forbi Lillestrøm, men Strømsgodset sto i mot og sørget for poengdeling. Dermed endte Rosenborg med totalt 48 poeng og en femteplass i årets eliteserie.