Sterk snuoperasjon i Skien

Rosenborg løftet seg kraftig etter pause og snudde til seier mot Odd!

Rosenborg stilte uforandret fra 3-0-seieren mot Tromsø de møtte Odd på det som etterhver hadde blitt en vanskelig arena for RBK. Ikke siden 2015 hadde Rosenborg tatt alle poengene i Skien, men endelig skulle trenden brytes.

Det startet imidlertid ikke bra for Rosenborg som umiddelbart ble dominert av et Odd-lag som energisk kom med mange i angrep og hadde gode, innøvde bevegelser som RBK slet med å følge. Ti minutter var spilt da hjemmelaget gikk opp i føringen etter at Filip Jørgensen avsluttet et godt angrep ved å kaste seg frem på bakre og satte inn 1-0.

Rosenborg skapte én stor sjanse før pause da RBK vant andreballen etter et hjørnespark og Markus Henriksen fikk skutt fra åtte meter, men keeper gjorde en sterk redning. Videre handlet det meste om Odd før hvilen, men flere sterke redninger fra André Hansen sørget for at RBK fortsatt hadde en mulighet til å snu det i andre omgang.

Og snu det skulle Rosenborg gjøre. Etter pausen forandret kampbildet seg totalt og nå var det Rosenborg som tok kommandoen.

Holse herjet

Toneangivende for RBKs snuoperasjon var Carlo Holse og Ole Sæter som ble for mye å håndtere for Odd-forsvaret. Odd tok risiko med RBKs høye press og etter ti minutter mistet de ballen like etter et utspill. Ole Sæter spilte raskt gjennom Carlo Holse som utlignet med en sylfrekk lobb over keeper. Smilet var tilbake hos RBKs angripere som hadde fått blod på tann.

Odd lykkes ikke med justeringen etter RBKs pauseendringer og gang etter gang kunne RBKs sende angriperne gjennom i bakrom. Ole Sæter fikk to store sjanser på rappen, men fant ikke veien til mål denne gang. Målet skulle han få senere i kampen, men først skulle han regissere en scoring til da han spilte gjennom Carlo Holse på venstresiden etter 65 minutter. Dansken hadde full oversikt og kombinerte det med sin presise pasningsfot da han la ballen på bakre stolpe hvor Erlend Dahl Reitan kom på et flott løp og plasserte ballen fint ned i nærmeste hjørne! Høyrebackens andre mål på to kamper og RBK hadde snudd kampen!

Sæter og Holse involvert i det meste etter pause da RBK løftet seg og snudde kampen.

Ole Sæter hadde en god andreomgang hvor han var viktig i de avgjørende situasjonene, men irriterte seg nok litt over de to mulighetene han selv ikke hadde satt i nettet. Da den tredje sjansen bød seg etter 76 minutter var han ikke vanskelig å be. Hardt, bestemt og kontant dunket han ballen i mål fra 15 meter og det sto 3-1 til Rosenborg!

Men det var ikke over i Skien. Odd reduserte til 2-3 med ti minutter igjen av kampen og da begge lag gikk for å score flere mål ble det en åpen og underholdende avslutning på kampen. To ganger ble Holse spilt gjennom, men ble stoppet henholdsvis av keeper og stolpen! Etter seks minutters tilleggstid og en stor Odd-sjanse på overtid kunne Rosenborg endelig juble for tre poeng i Skien! RBK vant 3-2.