Tabelltopp etter snuoperasjon!

Stabæk ledet til pause, men etter hvilen tente Rosenborg på alle pluggene og scoret fire mål på en halvtime.

Rosenborg tar over tabelltoppen, riktignok med en kamp mer spilt en rivalene under, etter seieren mot Stabæk. Molde spilte uavgjort borte mot Mjøndalen, mens Bodø/Glimt tapte på Skagerak Arena, og den sjansen lot ikke RBK gå fra seg.

K P
3 Brann 5 10
4 Rosenborg 4 9
5 Strømsgodset 4 9
6 Kristiansund 4 7
Men RBK skulle få en trå start på kampen. Tidligere RBKer, Simen Wangberg headet Stabæk i føringen etter 14 minutter og Stabæk var foran.

Rosenborg forsøkte å finne veien gjennom et kompakt Stabæk-lag i resten av omgangen, men gjestene holdt unna frem til pause. Åge Hareide gjorde noen grep i pausen, og satte inn Rasmus Wiedesheim-Paul og Emil Konradsen Ceïde. Det skulle vise seg å være noen fantastiske trekk.

Før andre omgang var to minutter gammel sto Wiedesheim-Paul sitt navn på listen over målscorere. Det var Per Ciljan Skjelbred som banket til fra 15 meter, et hardt skudd som keeper måtte gi retur på. Da var Wiedesheim-Paul på plass med panna og satte inn utligningen.

Rosenborg fortsatte å presse Stabæk bakover. Ceïde herjet på høyresiden og fikk endelig sin fortjente, første scoring for Rosenborg etter 61 minutter. RBK overbefolket feltet til Stabæk og Ceïde fant en luke nede ved bakerste stolpe hvor han rolig trillet ballen. Rosenborg var i føringen 2-1!

Emil Konradsen Ceide ble en håndfull for Stabæk da han kom inn. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ceïde og RBK var i lekent humør i mai måneds siste kamp på Lerkendal. Men RBKs og Eliteseriens toppscorer hadde enda ikke tegnet seg for mål. Det fikset Doff, i godt samarbeid med Islamovic etter 74 minutter. RBK-spissen var feilvendt i 16-meteren, men merket seg Zachariassen og la ballen fint tilbake til midtbanespilleren som dunket til. Ballen gikk både via en Stabæk-spiller og keepers hanske, men ingenting kan stoppe Zachariassen om dagen og det sto 3-1!

Og bare to minutter senere kom Rosenborg fjerde. Rosenborg vant et par tøffe dueller i feltet på en dødball og ballen endte hos Besim Serbecic som headet inn sitt første mål i serien for RBK!

Stabæk fikk en redusering på overtid, men kunne ikke true RBKs tabelltopp da Rosenborg vant 4-2!

Wiedesheim-Paul, Ceïde, Zachariassen og Serbecic med scoringene da RBK snudde til seier mot Stabæk. Foto: Ole Martin Wold / NTB