Tap i Stavanger da Viking snudde etter pause

Rosenborg ledet til pause etter en Skarsems solo-raid, men Viking slo tilbake i andre omgang og snudde kampen.

Annonse:

Da Molde tapte borte mot Kristiansund fikk Rosenborg en god sjanse til å hente inn poeng i toppen av Eliteserien, men ble stoppet av Viking i Stavanger. Det så lyst ut da Olaus Jair Skarsem sørget for ledelse til pause, men da Viking scoret to mål tidlig i andre omgang klarte Rosenborg aldri å slå tilbake.

Det skulle bli en jevn og intens, men sjansefattig førsteomgang mellom to lag som stoppet hverandres offensive forsøk. Adam Andersson hadde en svært solid omgang og var med sin enorme motor involvert i det meste som skjedde i begge ender av banen. Det var også han som stoppet Vikings eneste sjanse da Mai Traore kom til skudd fra seks meter, men Andersson var på plass og kastet seg foran ballen.

Skarsem med solo-scoring

Tre minutter på overtid fikk Rosenborg sjansen på en dødball ute ved venstre sidelinje. Holse slo inn, og Viking halvklarerte ut til Olaus Jair Skarsem utenfor kanten av 16-meteren. Da tok Skarsem likegodt saken i egne føtter, rundet hele Viking-forsvaret og dunket ballen i mål fra spiss vinkel! RBK ledet 1-0 til pause.

Rosenborg tok over initiativet etter pause og hadde ballen mye mer enn i første omgang. Viking på sin side satset på kontringer og lykkes med det. Ni minutter ut i omgangen avanserte Joe Bell med ballen inn til 17 meter og banket den opp i krysset bak André Hansen.

Og ti minutter senere var kampen snudd og igjen var det et langskudd som skulle bli avgjørende. Zlatko Tripic sendte avgårde et skudd fra 20 meter som gikk via en spiller på veien. André Hansen var på ballen, men retningsforandringen gjorde at keeperen ikke klarte å forhindre scoring. 2-1 med 25 minutter igjen av kampen.

To store RBK-sjanser

Rosenborg presset for en utligning resten av kampen, og kom til et par store målsjanser. Carlo Holse var svært nær da han fikk ballen av en sterk, feilvendt Noah Holm og kom alene gjennom, men dansken fikk et dårlig treff og sendte ballen over mål!

På overtid fikk også Erlend Dahl Reitan fikk muligheten, men igjen gikk skuddet utenfor. Dermed måtte Rosenborg innse at det også i år ble tap mot Viking i Stavanger.