Tilbake på vinnersporet

Tidlig mål i første omgang og straffescoring sikret seieren mot Åsane på hjemmebane

Det var et revansjesugent Rosenborg-lag som jaktet tre poeng etter tapet mot Brann forrige helg. Hovedtrener Shroot gjorde fem endringer i dagens startoppstilling og Brønstad fikk sjansen fra start i midtforsvaret for første gang i 2024.

Gjestene fra Bergen fikk kampens første store sjanse når spiller nr. 9 fikk hodet på en corner og headet ballen i tverrliggeren allerede etter 4 minutter spilt. Like etterpå er det Rosenborg som benytter en overgangsmulighet og stormet fremover høyresiden. Sørum kom til innlegg, men finner ingen Rosenborg-spillere inne i Åsane sin sekstenmeter.

Birkelund presset Åsane-forsvaret og vant ballen tilbake høyt i banen og får pirket den videre til Linberg inne i boksen før Matilde Rogde banket ballen i nettet fra nært hold.  Hjemmelaget tar en tidlig ledelse mot Åsane.

Rosenborg er farlig frempå og kommer til flere muligheter tidlig i den første omgangen før det Åsane sin spiller nr.4 får ballen halvveis inne på Rosenborg sin banehalvdel. Hun setter fart rett mot Rosenborgs mål og plasserer ballen fint nede i venstre hjørne og utligner til 1–1 på Koteng Arena.

Hjemmelaget var nærmest scoring nummer to da Holum banket ballen i tverrliggeren, men stillingen stod 1-–1 til pause.

I pausen blir Nilsen og Birkelund erstattet av Nautnes og Marcussen. Allerede 6 minutter ut i omgangen brenner Nautnes en stor sjanse. Innlegget fra kapteinen treffer Nautnes inne i boksen, men ballen sklir av foten og det hele ender med utspill for Åsane. I det 60- spilleminutt er Marcussen nærme en drømmescoring når hun klinker til med venstrefoten og treffer utsiden av stolpen.

63 minutter ut i kampen blir Linberg felt inne i Åsane sin sekstenmeter. Dommer dømmer straffe og Elin Sørum setter ballen sikkert til sides for keeper og Rosenborg går opp i ledelsen 2–1.

Rosenborg vinner hjemme mot Åsane etter scoringer fra Rogde og Sørum og får med seg tre viktige poeng.